fredag 29 maj 2015

Vecka 23

Hej därhemma!

Jag börjar med att informera om att det är STUDIEDAG PÅ MÅNDAG! Vi kom på att vi nog inte skrivit om det på bloggen och har också skickat lappar i plastfickan om det idag. Skolan är stängd, men fritids är öppet som vanligt.

På tisdag verkar det som att det ska regna (igen!), så vi har idrott inne i idrottshallen. På tisdag samlar vi in läxorna för 1-2 och de F-barn som haft läxa. Sedan skickar vi inte hem några nya läsläxor. 2:orna kommer få en matteläxa till v 24.  På sommarlovet skickar vi hem samma läsutmaning som förra året. Det är viktigt för läsutvecklingen att barnen håller igång läsningen även under sommarlovet.

Den 9/6 kommer F-2 röd, F-2 grön och 3B åka på en utflykt till Tjolöholms slott. Vi åker buss dit och hem och tar med oss lunch från skolan. Barnen behöver ha med sig dryck för hela dagen, kläder efter väder och solkräm (Vi hoppas få mer användning för solkräm än för regnkläder!) På Tjolöholm kommer vi bl.a få gå en guidad visning på slottet. Vi var där för några år sedan och det var väldigt mysigt. Om några av er föräldrar är sugna på en utflykt, så är ni välkomna att följa med. I mån av plats får ni såklart åka med i bussen och annars kanske ni får vara beredda på att köra upp själva. Meddela med en lapp i plastfickan om ni vill följa med!

Det börjar bli dags att städa och plocka i ordning i klassrummet. Barnen får gärna ta med sig en plastpåse för att ta hem saker. 2:orna kan ta med sig en extra, eftersom de också ska flytta med sig en del till nya klassrummet.

Kom ihåg för nästa vecka:
Måndag: STUDIEDAG
Tisdag: Idrott inne, ta med kläder och handduk; ta med läsläxan, 2:orna från matteläxa
Onsdag: Utedag för F, ta med frukt och dricka
Torsdag: Uteidrott
Fredag: Tema

Trevlig helg!
önskar personalen i F-2 röd

Inga kommentarer: