fredag 5 juni 2015

Vecka 24

Vecka 24

På temat idag har vi gjort olika testar/experiment  med balans,tyngdpunkt, friktion och jämvikt i samband med lek och rörelse. Barnen har fått skriva hypoteser, ta reda på resultat och förklara varför. Be dem gärna berätta.

Nu räknar vi verkligen ner. Sista veckan arbetar vi mycket med att göra klart skicka hem och städa. Åk 2 behöver ha med sig två plastpåsar F-barnen och åk 1 en plastpåse. Senast mån 15/6 kommer vi också att skicka hem extrakläder och gummistövlar för att kunna städa och göra plats för de nya f-barnen.

Vi avslutar f-barnens utedagar med gofika och poängpromenad på onsdag. Det är alltså helt ok att ta med sig någon kaka eller liknande.

På torsdag och fredag är Maria ledig.  

Vi har upptäckt att skjutslapparna som vi har delat ut endast gäller per tillfälle så när det blir aktuellt igen delar vi ut en ny.

 

Den 9/6 kommer F-2 röd, F-2 grön och 3B åka på en utflykt till Tjolöholms slott. Vi åker buss dit och hem och tar med oss lunch från skolan. Barnen behöver ha med sig dryck för hela dagen och fika, kläder efter väder och solkräm (Vi hoppas få mer användning för solkräm än för regnkläder!) På Tjolöholm kommer vi bl.a få gå en guidad visning på slottet. Vi var där för några år sedan och det var väldigt mysigt. Om några av er föräldrar är sugna på en utflykt, så är ni välkomna att följa med. I mån av plats får ni såklart åka med i bussen och annars kanske ni får vara beredda på att köra upp själva. Meddela med en lapp i plastfickan om ni vill följa

med!

Mån: Ta med alla biblioteksböcker. Klassträff på Getterön kl:18

Tis: Utflykt Tjolöholms slott

Ons: F-barnen har utedag. GOFIKA

Tors: Vårkonsert. Uteidrott.

Fre: Vi städar.

 

 

Måndagen den 8 juni kl. 18:00 träffas vi på 5:e vik på Getterön. 

Vi börjar med lekar (ca. 1h) och därefter äter vi vår egen medhavda picknick.

Vi passar på att samla in 30kr/barn i ett namnat kuvert. Om ni tyvärr inte kan delta denna dag går det bra att lämna kuvertet till Miranda i skolan senast den 9 juni. 

 

Välkomna!!

Klara, Miranda och Casper med föräldrar


 

Inga kommentarer: