fredag 20 mars 2015

vecka 13

Hej därhemma!

Veckan har flugit förbi med både bio och besök på kultur- och musikskolan för 2:orna. Vi har arbetat med arbetsschemat och idag avslutat temaområdet om männsikokroppen på samma sätt som vi började. Eleverna fick i smågrupper en bild på en kropp i siluett där de fick skriva och måla allt de lärt sig om kroppen. Eftersom vi gjorde samma uppgift som uppstart på arbetsområdet kunde de sedan jämföra och se hur mycket de lärt sig. Det glömmer man lätt av annars! De fick också titta på en annan grupps papper, för att lära mer av varandra.

Idag har vi också hunnit med att prata om både solförmörkelsen och "rocka sockorna-dagen" för att uppmärksamma det positiva i att vi alla är unika med olika talanger och behov av hjälp med olika saker.

Nästa vecka är det sista veckan innan påsklovet. Glöm inte att det är studiedag på fredag 27/3. Skolan är stängd, men fritids öppet som vanligt.

1-2:orna arbetade med lampan släckt i klassrummet för att kunna uppleva hur det blev lite mörkare mitt på dagen. Spännande! För att få se hur det kan vara såg vi en film från Färöarna där det varit total solförmörkelse idag. 

Kom ihåg för nästa vecka:

Måndag: Bibliotek för F
Tisdag: Idrott för alla, läxan med för 1-2
Onsdag: Utedag för F, ta med dryck och frukt
Torsdag: Uteidrott
Fredag: STUDIEDAG

Ha en trevlig helg!
Fröknarna i F-2 röd 

Inga kommentarer: