fredag 9 januari 2015

vecka 3

Välkommen tillbaka till en ny termin! Idag blev det plötsligt vinter och det kan nog vara ganska blöta kläder och skor som kommer hem. Det är jättebra om ni tänker på att skicka med ordentligt med extrakläder och överdragskläder.

Vi har startat igång arbetet och idag har vi arbetat med året och gjort en egen almanacka där alla fått sätta in sitt foto på sin födelsedag. Kolla gärna med era barn så de vet vilken dag de fyller år! Nästa vecka kommer arbetet med nytt arbetsschema igång. Vi kommer också att avsluta arbetet med religionstemat från före jul och inleda arbetet med ett av vårens stora SO/NO-områden som är Människokroppen.

Nytt för i år är att Maria kommer att arbeta alla dagar och Elisabeth är ledig på måndagar istället för på fredagar. En annan nyhet är att 2:orna kommer arbeta en lektion till tillsammans med de gröna tvåorna. Det blir efter lunch på onsdagar tillsammans med Maria. Då kommer vi att arbeta med att läsa en gemensam bok och arbeta med innehållet på olika sätt, både skriftligt och muntligt. Därför blir det ingen ny läxa för 2:orna förrän det arbetet kommit igång.

Tänk på nästa vecka:

Måndag: Bibliotek (vi hoppas hinna med alla)
Tisdag: Idrott, ny läxa för 1:or
Onsdag: Utedag för F
Torsdag: Uteidrott
Fredag: Tema

Ha en trevlig helg!
Personalen i F-2 röd

Inga kommentarer: