fredag 7 november 2014

Vecka 46

Oj vad kallt det blev helt plötsligt! Både barn och vuxna blev igår påminda om att det är dags att leta fram vinterkläderna på riktigt när en del av oss gick och frös ute på rasten.

På idrotten i tisdags fick tre framlottade elever i 1-2 ansvar för att planera upp idrottslektionen utifrån några givna ramar. Det skulle finnas en uppvärmning, en bollaktivitet och någon slags avslappning. Det blev en jättebra och genomtänkt lektion med full fart. Vi fortsätter med det på tisdag då 3 nya får chansen.

Idag har vi påbörjat vårt nya temaområde i SO, religion, som kommer att sträcka sig fram till jul. Vi arbetar med målen för 3:an som handlar om att känna till vad en kyrka är och vad man gör där, att känna till några kristna symboler, att kunna återberätta några berättelser ur Bibeln och att känna till några kristna högtider.

2:orna har träffat de gröna 2:orna för första luciaträningen. Det gick alldeles utmärkt. Det är jättebra om de också tränar lite hemma. En del av sångerna och alla texter finns att titta och lyssna på på lindbergsskolan.varberg.se under fliken musik i vänsterspalten. Jag har visat barnen hur de ska hitta dit. Luciatåget är den 12/12 i Lindbergs kyrka. Klockan 9.00 är det B-spåret som går och tittar och kl 10.15 är det A-spårets tur. Föräldrar till 2 röd är inbjudna till i första hand den första föreställningen, kl 9. Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda alla föräldrar att komma eftersom platserna i kyrkan behövs till elever och personal.

Läs också meddelandet från tidigare idag längre ner på bloggen om frånvarorapportering och skola24!

Tänk på nästa vecka:

Måndag: Bibliotek för 1-2
Tisdag: Idrott för alla, läxan med för 1-2
Onsdag: Utedag för F, tänk på varma kläder och gärna varm dryck
Torsdag: Uteidrott
Fredag: Vi fortsätter vårt tema

Trevlig helg och trevlig Fars Dag till alla pappor!
Fröknarna i F-2 röd

Inga kommentarer: