fredag 9 september 2011

Veckomeddelande v. 37

Hej på er alla!

Först vill vi tacka alla er som kom på vårt föräldramöte igår. Det var trevligt att träffa er! Vi talade om vad vi arbetar med under en vecka och hur vi lägger upp arbetet med era barn. Ni som inte hade möjlighet att komma får ta kontakt med oss om ni vill veta mer om vad vi gick igenom. Några viktiga saker som togs upp gällde ledighetsansökningar och specialkost. Om en elev ska vara ledig mer är 10 dagar krävs det synnerliga skäl för det och båda föräldrarna måste alltid skriva under ledighetsansökningen. Om ert barn behöver någon form av specialkost ska det anmälas varje år på en särskild blankett som ni kan få från oss.

Den här veckan har vi hunnit med en trevlig utflyktsdag till Klasa stuga i strålande väder. Barnen var fantastiskt duktiga på att gå och där hade vi också stor hjälp av deras faddrar, som tar stot ansvar för våra små. 1-2:orna har arbetat på med sina arbetsscheman och det känns som att de börjar komma in i arbetssättet nu. F-barnen har bl.a. haft språklekar och varit på utedag i värsta ösregnet. Vi har också varit på biblioteket för första gången. Det kommer vi att vara på tisdagar i jämna veckor, så böckerna ska alltså vara tillbaka senast 20/9.

Nästa vecka på onsdag kommer den första läsläxan hem för 1-2. För 1:or blir det en text de skrivit med en kompis på datorn och för 2:or blir det troligen några sidor i läseboken om Mini. Skulle vi ändra oss så meddelar vi det. Även ni föräldrar får göra er beredda på att få en liten läxa nästa vecka! Idrotten på tisdag är inställd för alla, eftersom Jörgen är ledig och det inte kommer vikarie för honom. Om vädret är hyfsat går vi kanske ut och leker något tillsammans istället.

Kom ihåg för v. 37:
Tisdag: Inga idrottskläder
Onsdag: Läsläxa hem för 1-2, utedag för F (ev går även 1-2 ut, så tänk på kläder och liten fika även för dem)

Hoppas jag fick med allt nu! Ha en trevlig helg allesammans.

Hälsningar från Maria

Inga kommentarer: