söndag 18 september 2011

V.38

Hej!
I onsdags hade vi en härlig dag i skogen då alla barnen fick hjälpa till att göra en fin naturväv utav allt fint vi hittade i skogen. Den pryder nu väggen i köket.

Vi jobbar på och det känns som de flesta nu börjar förstå att det som står på arbetsschemat ska vara klart på en vecka.Det är några (tvåor)som kommer att få lite mattesidor i läxa som behöver bli klart.
Ettorna fick läsläxa att läsa sina brev, tvåorna fick brevet plus en bok att läsa i. De hade också mattepapper att göra.
Läxan kommer att vara från torsdag till onsdag veckan därpå. På så sätt får vi en dag på oss att samla in och förhöra läxorna.

Det är väldigt mycket leksaker med till skolan. Vi förstår att barnen tycker att det är roligt att ta med sig saker men det kan bli problem när de tar med sig sakerna in i klassrummet. Vi har talat om för barnen att de bara får leka med sakerna ute på rasten inte ta med sig sakerna in och inte gå in på rasten och leka med dem i hallen.Vi har bestämt att alla leksaker ska ligga kvar i väskan. Om de fortsätter att ta med dem in måste vi tyvärr förbjuda dem att ta med egna leksaker. Vi har sagt till barnen att vi testar denna veckan om det går bra. Prata gärna med era barn hemma om detta.

Tisdag idrott bibliotek
Onsdag f-barnen går ut.
Läxa tills i dag.
Torsdag barnen får ny läxa
Fredag idrott
Hälsningar Monica Maria och Carolina

Inga kommentarer: