torsdag 12 maj 2011

Vecka 20

Hej

Det händer saker i Lindberg.
Kalle Krabba har blivit tillfångatagen och bett om hjälp. Han skickade med en piratflagga som vi skulle hissa upp i flaggstången om vi ville hjälpa honom. Vår uppgift är att finna ett hemligt, gömt elixir som piraterna är ute efter.

Vi har fått fler flaskposter. I det ena stod det att vi var tvungna att kunna en massa om geometri för att kunna hitta elixiret. Så denna veckan har vi blivit riktiga experter på kuber, rätblock, trianglar och allt vi kunde komma på.

Idag hittade Adam och Noel en ny flaskpost. Där stod det att man var tvungen att lära sig att smyga så att man inte blir upptäckt av piraterna. Alla barn kom då på den briljanta idén att gå upp till den lilla skogsdungen och träna på att smyga. Vi såg inga pirater, men det var svårt nog att ta sig förbi lärarna. Vi var också tvungna att lära oss allt om längd. Det får bli nästa veckas problemlösning. Vi undrar så var elixiret är gömt. Vi håller utkik efter fler flaskposter.....

Nästa vecka:

Måndag: Ny bokstav. Bibliotek.

Tisdag: Alla barn har idrott. Komihåg gympakläder och handduk. Alla har utegympa.F-1:orna skall börja träna till minimaran som äger rum den tis 7 juni. 2:or kommer ihåg att ha med sin läsläxa. Både boken ni läser i och boken ni skriver i.

Onsdag: F-barnen är ute som vanligt tillsammans med gröna f-barn. Alla 2:or får ny läsläxa.

Torsdag: Alla 1:or - komihåg att ta med läsläxan.

Fredag: 2:or idrott. De f-barn som har valt läsläxa tar med sig den.

Några saker som är bra att veta nu i slutet:

fredag 3/6 klämdag. Alla är lediga från skolan.

tisdag 7/6 - minimaran. Vi åker in till påskbergsvallen och har vår årliga springtävling i spåret. Föräldrar får naturligtvis gärna komma dit och heja.

onsdag 15/6 12.00 skolavslutning i kyrkan (se tidigare inlägg) OBS! Om ert barn ska åka buss till eller från skolan måste ni meddela det snarast.

Ha en bra helg.
Personalen i röd F-2

Inga kommentarer: