fredag 12 november 2010

Vecka 46

Hej

Det kom ett brev adresserat till F-2 röd. I samlingen sprättade vi upp det och tänkte läsa vad det stod, men vi förstod ingenting. Brevet var fullt med krumelurer och trots att vi vände och vred på pappret och provade med spegelvänd text så kunde vi inte se vad det stod. Som tur var lyckades vi få en översättning av brevet. Det var från en tjej i ett annat land. Hon beskrev hur hon hade det hemma hos sig och undrade om alla barn i världen hade det som henne.

Vilken tur att vi precis har börjat med vårt nya tema: VÄRLDEN. Vi måste ju ta reda på om alla barn har det likadant och var den här tjejen kan tänkas komma ifrån.

Vecka 46:
Vi fortsätter med tema världen

Måndag: Bibliotek för alla. Ny bokstav Nn.

Tisdag: läsläxa med för 2:or, idrott för alla.

Onsdag:utedag för f-barnen.

torsdag: läsläxa med för 1:orna

fredag: gympa för 2:or. Nallefest hos F-2. Ta med valfritt gosedjur.


Det börjar närma sig advent. Fredag 26/11 firar vi advent i kyrkan. Då går alla 2:or ljuståg in. Föräldrar till dem som går i 2.an får gärna komma och titta. Det är två omgångar och alla 2.or är med båda gångerna. Röd/grön tittar 9.00. Gul/blå tittar 10.45. Välkomna när ni kan.

Tillsist vill vi påminna om att vi är ute varje dag trots kyla eller regn. Komihåg att se till att barnen har ordentligt med kläder. Vi kämpar med att se till att de tar på sig ordentligt: :0)

Passa på och mys i höstrusket.
Niklas, Carolina, Jennie, Lissie

Inga kommentarer: