måndag 29 november 2010

Brev från rektorn

Undersökning om effektmål i förskola och skola 2010

Barn- och utbildningsnämnden i Varbergs kommun följer även 2010 upp nämndens effektmål genom två enkätundersökningar på webben. Den ena undersökningen vänder sig till föräldrar, medan den andra vänder sig till elever. Undersökningarna är till stor hjälp för oss när vi arbetar med åtgärder för att öka kvaliteten inom förskola och skola.

En sammanfattning av resultatet från undersökning kommer att presenteras på Varbergs kommuns webbplats under rubrikerna ”Barn och Utbildning/ Kvalitetsredovisning” mars 2011.

Föräldraenkäten
Föräldraenkäten riktar sig till föräldrar med barn i förskolan, pedagogisk omsorg (familjedaghem), grundskolan, obligatoriska särskolan och gymnasieskolan. Enkäten kommer att finns på kommunens webbplats från och med den 22 november till och med den 31 december 2010.

Syftet med denna undersökning är att få reda på föräldrars uppfattning om våra verksamheter. Vi vill få vetskap om både det som är positivt och det som behöver förbättras.

Du som svarar på enkäten är helt anonym. Det innebär att ingen kan se vem som svarar. Endast kön, födelseår, förskola alternativt skola samt vilken årskurs svaren gäller, kommer att framgå när du svarar. Vi önskar att du besvarar lika många enkäter som du har barn i förskola och skola.

Du når föräldraenkäten via följande adress: www.varberg.se/foraldraenkat

Elevenkäten
Elevenkäten riktar sig till elever i grundskolan, obligatoriska särskolan och gymnasieskolan. Elevgrupperna som ingår i urvalet är grundskolans och obligatoriska särskolans årskurser 5 och 9. För gymnasie- och gymnasiesärskolan gäller enkäten samtliga elever.

Syftet med elevenkäten är att vi vill få vetskap om både det som är positivt och det som behöver förbättras i våra verksamheter, sett ur ett elevperspektiv.

Du når elevenkäten via följande adress: www.varberg.se/elevenkat

Inga kommentarer: