fredag 8 november 2013

Veckomeddelande v. 46

Idag har vi arbetat färdigt med bronsåldern och kommer nästa vecka vika onsdag, torsdag och fredag helt och hållet till forntiden. Då kommer vi att försöka arbeta lite praktiskt och också fördjupa oss i järnåldern. Nästa steg blir att träna in forntidsteatrar utifrån de spännande böcker vi håller på att läsa om en kille som heter Folke och gör tidsresor till forntiden. F-gruppen kommer ha utedag som vanligt på onsdag ändå. 

Vi har idag också skickat hem läxor till 1-2. 2:orna har den här gången fått matteläxa i boken. Det står i den blå läxboken vilka sidor som de ska göra. Det är bra om boken finns här i skolan varje dag under nästa vecka, även om de inte hunnit färdigt. 

Det börjar dra mot jul och vi har börjat öva luciasånger med 2:orna. Se ett tidigare inlägg om mer information runt det! Vi ber också er föräldrar som var sammankallande till julfest och pepparkaksbak att ta kontakt med de andra i gruppen, för att bestämma datum. Sammankallande för julfesten är Perrnilla V och för pepparkaksbakandet är det Seidie som sammankallar. Om ni inte vet vilka som mer är med i gruppen är det bara att höra av sig på mail, telefon eller i plastfickan. 

Vi kan också berätta att det snart kommer 2 stycken lärarstudenter till oss och gör praktik i vår klass. V. 47-49 kommer Pinelopi, som var hos oss förra året, tillbaka och v. 48-49 kommer Emma, som hälsade på några dagar tidigare i höst. De kommer ha lite olika uppgifter att genomföra med klassen. Det blir roligt och spännande för oss alla!

Tänk på nästa vecka:

Måndag: bibliotek för F
Tisdag: Idrott för alla (vikarie för Maria på fm)
Onsdag: Utedag för F, långdag för 2:or
Torsdag: Uteidrott
Fredag: Läxorna lämnas in för 1-2

Ha en trevlig helg!
Fröknarna i F-2 röd

Inga kommentarer: