fredag 30 augusti 2013

Vecka 36

Ännu en vecka har hunnit gå och vi har kommit igång med arbetet i klassen. Vi vill tacka för ett trevligt föräldramöte i måndags och för er som inte hade möjlighet att vara med kommer här en sammanfattning.

  • Det mesta av informationen från oss till er sker via vår blogg. Vi ber er därför att gå in och läsa på den någon gång under helgen, eftersom vi oftast gör nya inlägg på fredagar. När ni vill meddela oss något går det bra att lägga en lapp i plastfickan. Skriv gärna barnets namn! 
  • På skolans hemsida kan ni under blanketter hitta ledighetsansökningar. När ert barn är sjukt kan ni anmäla det på 2 olika telefonnummer: 82866 eller 82868. På båda dessa telefoner finns det telefonsvarare som vi lyssnar av. Skulle ert barn saknas utan att vi tagit emot någon anmälan ringer vi för att kolla att allt är bra. 
  • Vi berättade om hur vi lägger upp arbetet i klassen med arbetsschemat. Varje elev har ett arbetsschema där veckans uppgifter finns med. Arbetet i svenska utgår deras egna texter. 1:orna skriver i par och 2:orna skriver enskilt. Matten för ettorna utgår under höstterminen mycket från praktiskt arbete och 2:orna har precis börjat i sin nya mattebok. 
  • Läxorna kommer att bli fredag-fredag. Barnen i 1-2 får en blå skrivbok där vi skriver in läxan. Den här veckan kommer vi starta upp med en läsläxa. Det är en text om sommarlovet som vi skrev tillsammans första dagen. Barnen läser det de kan. 
  • Skicka gärna med barnen en enkel frukt varje dag. Tvåorna får gärna ha med sig en liten macka eller extra frukt till långdagen på onsdagar. 
  • En namnad mugg kan vara bra att ha i klassrummet. 
  • På tisdagar har vi idrott. Skicka med kläder, skor och handduk. På torsdagar efter lunch kommer vi att ha en idrottslektion utomhus, utan ombyte. Tänk kläder efter väder!
Händer nästa vecka:
Måndag: Bibliotek för F
Tisdag: Idrott för alla
Onsdag: Utedag för F. Ta med frukt och dricka
Torsdag: Uteidrott utan ombyte. Tänk på bra skor. 
Fredag: Läxa för 1-2

Ha en trevlig helg!
Monica, Carolina och Maria

Inga kommentarer: