torsdag 11 oktober 2012

vecka 42

Veckan har gått fort känns det som och barnen har arbetat på bra med sina arbetsscheman. 2:orna har fått skriva en faktatext om svampar. Lite längre fram ska de få bli riktiga svampexperter och gå till F-2 grön och berätta vad de lärt sig. De kan istället lära oss det de kan om mossor och lavar. 1:orna ska nästa vecka få skriva en saga och F-barnen har träffat Ursula som vanligt. Veckans pysseluppgift är att göra en svamp i trolldeg och det har ganska många hunnit med idag. 

I morgon kommer vi att starta upp vårt nya temaområde Människokroppen med barnen får fundera i mindre grupper på vad de redan kan och sedan se på en film om kroppen. 

Ettorna kommer få hem sin matteläxa som handlar om att på kulbandet dela upp talet 6 genom att ni vuxna gömmer några kulor i handen. Barnen ser de kulor som är kvar och säger hur många som finns i handen. Det kan de ju träna på egen hand också. Tvåorna fortsätter träna på sina mattekort. Skicka med barnen de kort ni känner att de behärskar. 

Vi fortsätter att vara lite tjatiga om att det börjar bli för kallt att vara ute utan jacka, även om vi haft två härliga soldagar den här veckan!

Händer i nästa vecka:

Måndag: Bibliotek
Tisdag: Idrott för alla
Onsdag: Utedag för F. Ta med frukt och dricka
Torsdag: ÄP. Kläder efter väder.
Fredag: Idrott för 2:or. Läxa med för 1 och 2. 

Vänliga hälsningar från fröknarna i röda






Inga kommentarer: