fredag 30 mars 2012

Veckomeddelande v. 14

Den här veckan har vi avslutat arbetet med solen, jorden och månen med att 1-2:orna fått skriva en faktatext på datorn och berätta vad de lärt sig. Det är roligt att se vilka fina texter de skriver nu! Vi har idag hunnit med att titta på ett bildspel med legofigurer som berättar om Jesus och påsken. Då arbetar vi med följande mål för 3:an i SO: Några berättelser ur Bibeln och deras innebörd. Annars har det varit koncenterat arbete med arbetsschemat som vanligt. Vi har också låtit 1-2:orna få arbeta med våra nya Ipads och det tyckte de var väldigt roligt. F-barnen hann ju börja med det redan förra veckan.


Det är roligt att se att det fungerar så bra nu med kulorna på rasterna och att barnen tar stort ansvar för att lägga undan dem då lektionen börjar. Även tjejerna har börjat intressera sig för kulspelet, och det är ju roligt.

Det stod fel på bloggen förra veckan vad gäller läxorna. 1-2:orna har inte fått någon läxa till nästa vecka och det blir heller inga läxor över lovet, såklart.

På torsdag kommer vi att göra lite påskmys och påsklekar i spåret och då ska alla ha med sig ett hårdkokt ägg och de som vill får gärna vara utklädda till något påskigt.

Händer nästa vecka:
Tisdag: är det idrott för alla.
Onsdag: är F-barnen ute som vanligt.
Torsdag: ska alla ha med sig ett hårdkokt ägg och vara utklädd om man vill.
Fredag: påsklov

Det var nog allt. Ha en trevlig helg!

Hälsningar från
Maria

Inga kommentarer: