fredag 18 november 2011

Veckomeddelande v. 47

Vi har börjat träna luciasångerna och det märks att ni tränar hemma också för både texter och melodier sitter bättre och bättre. Vi har även plockat in Nu tändas tusen juleljus i programmet, så den får ni gärna träna lite också om ni har möjlighet. 2:orna tränar ju även inför fredagens ljuståg i kyrkan 25/11 kl. 9 och 10. Den sista tiden är den som är för oss i rödgröna. Föräldrar som vill är välkomna att vara med i kyrkan.

Den 9/12 är det dags för klassens pepparkaksbak. Då ställer en del av er föräldrar upp och hjälper till. Tack för det! Vill man vara med så kan man meddela det till Isacs mamma som är sammankallande: heljeback@telia.com eller tel. 620430.

Den 5/12 är det dags för julfest med klassen. Mer information om det kommer från kommittén nästa vecka, men det kan ju vara bra att redan nu markera den kvällen i almanackan. Då kommer klassen bl.a. att framföra luciatåget.

I onsdags var vi lärare utklädda till skolfröknar för ca 100 år sedan. Det ledde fram till många tankar om hur det var att gå i skolan på den tiden. Vi har också sett på Barnen i Bullerbyn och för att komma vidare i vårt arbete med förr i tiden har barnen nu gruppvis skrivit frågor att ställa till den äldsta person de känner och har möjlighet att prata med. Sammanställningen av de frågorna kommer här nedanför. Barnen har i läxa att ta med sin intervju nedskriven på papper senast 2/12. Hjälp barnen att skriva ut frågorna och om de behöver kanske också med att skriva ner svaren, så är nu snälla. Vill ni ha hem frågorna i pappersform från skolan är det bara att höra av sig till någon av oss!

Intervju:

1. Vem har du intervjuat?
2. Fick du hjälpa till med arbetet hemma?
3. Var fröknarna stränga och hur var det i skolan?
4. Vad hade ni för kläder?
5. Hade ni bil och telefon?

6. Vad lekte ni hemma och i skolan?
7. Vad åt ni för mat?
8. Fick du mat i skolan?
8. Fråga något eget om du vill!

Händer nästa vecka:
Tisdag: Idrott för alla
Onsdag: Ta med läxor för 1 och 2, utedag för F
Torsdag: Ny läxa hem för 1och 2
Fredag: Ljuståg, ingen idrott för 2:or

Ha en trevlig helg!
Hälsningar från Maria

Inga kommentarer: