fredag 14 oktober 2011

Veckonytt v. 42

Vi har precis haft en härlig utflyktsdag vid Tofta vindskydd och det är nog ganska trötta barn (och vuxna också för den delen) som kommer hem i eftermiddag. Det är långt att gå för de minsta, men de har varit jätteduktiga.

En del av er som har barn i ettan har skickat med lapp om att ni inte förstod matteläxan och det är helt i sin ordning. Det material som vi skulle skickat med gick inte att hitta när vi skulle ta fram det. Förhoppningsvis hinner vi ordna det till måndag, eller så får det bli något annat. Annars är läxorna som vanligt läsning och för tvåorna handlar det i matte om att bli säker på Lilla minus, genom att klippa isär korten de fått hem. Ju bättre de kan addition och subtraktion 1-10, desto lättare kommer det att gå när vi börjar arbeta med lite högre tal.

Under veckan har vi märkt att det förs lite byteshandel med leksaker och riskakor. Vi har bestämt att det man har med sig till skolan behåller man för sig själv, för det leder annars så lätt till konflikter och orättvisa situationer. Undantaget får väl vara kulor och gogos, där det ju är en del av leken att man satsar och vinner. Detta brukar de faktiskt hantera väldigt bra.

Utvecklingssamtalen för 1 och 2 drar igång v. 46. Maria kommer att ha samtalen med 2:orna och Monica tar hand om 1:orna. Omdömena kommer veckan efter lovet.

Tänk på nästa vecka:
Tisdag: Idrott för alla, bibliotek
Onsdag: Utedag för F-ta med frukt och dricka, läxan med för 1-2
Fredag: Idrott för 2:or

Ha en trevlig helg!
Maria

Inga kommentarer: