torsdag 20 oktober 2011

Veckoschema 43

Nu är det verkligen höst. I tisdags hade vi innerast för första gången under tvåornas skolgång enligt Isac. Så det händer inte speciellt ofta. Det är också bra att se över barnens förråd med extra kläder
Ettor och tvåor har börjat redovisa sina texter om vilda djur för varandra och f-barnen. F-barnen har målat en skog där djur och faktatext skall monteras.
Några komihåg för nästa vecka:

tisdag: Alla barn har gympa. Glöm inte kläder och handduk.
onsdag:Utedag för f-barnen. Ettor och tvåor tar med sig läxan. Ingen ny läxa över lovet.
fredag: Gympa för tvåor. Glöm inte kläder och handduk.

Trevlig helg!
Carolina

måndag 17 oktober 2011

Barn hjälper barn!

Barn hjälper Barn" - Lions Varberg



Till Förskolechefer och rektorer!
Vi ber om din hjälp att sprida denna information ang. insamlingen "Barn hjälper Barn!" som genomförs av LION club i Varberg. Förra årets insamling överträffade, med råge, våra förväntningar och vi ser fram emot ett nytt rekord i år. Det är många föräldrar som hört av sig och undrat om insamlingen skall göras även i år.

* Som du minns gäller det inslagna paket med leksaker som barnen inte längre använder - leksaker som man kanske vuxit ifrån - leksaker som någon annan kan få stor glädje av.
* Paketen märks med boy eller girl och vilken ålder paketet passar för.
* Paketen kommer att delas ut till barn i Lettland.
* Insamlingen ute på förskolor och skolor pågår fram t.o.m den 21/10
* Medlemmar i Lion club Varberg kommer att åka runt på samtliga skolor och förskolor med start den 26/10 för att hämta de insamlade paketen.
* Det går även bra att lämna paket vid den insamling som genomförs av LION club Varberg utanför Ungdomens Hus lördagen den 15/10 mellan 09.30 - 13.00 (Sker i samband med insamlingen för Världens Barn). Se annons i Varbergsposten.

Tack för din insats för en god sak!

Med vänliga hälsningar

Rune Gustafsson
för
Lion club i Varberg.

fredag 14 oktober 2011

Veckonytt v. 42

Vi har precis haft en härlig utflyktsdag vid Tofta vindskydd och det är nog ganska trötta barn (och vuxna också för den delen) som kommer hem i eftermiddag. Det är långt att gå för de minsta, men de har varit jätteduktiga.

En del av er som har barn i ettan har skickat med lapp om att ni inte förstod matteläxan och det är helt i sin ordning. Det material som vi skulle skickat med gick inte att hitta när vi skulle ta fram det. Förhoppningsvis hinner vi ordna det till måndag, eller så får det bli något annat. Annars är läxorna som vanligt läsning och för tvåorna handlar det i matte om att bli säker på Lilla minus, genom att klippa isär korten de fått hem. Ju bättre de kan addition och subtraktion 1-10, desto lättare kommer det att gå när vi börjar arbeta med lite högre tal.

Under veckan har vi märkt att det förs lite byteshandel med leksaker och riskakor. Vi har bestämt att det man har med sig till skolan behåller man för sig själv, för det leder annars så lätt till konflikter och orättvisa situationer. Undantaget får väl vara kulor och gogos, där det ju är en del av leken att man satsar och vinner. Detta brukar de faktiskt hantera väldigt bra.

Utvecklingssamtalen för 1 och 2 drar igång v. 46. Maria kommer att ha samtalen med 2:orna och Monica tar hand om 1:orna. Omdömena kommer veckan efter lovet.

Tänk på nästa vecka:
Tisdag: Idrott för alla, bibliotek
Onsdag: Utedag för F-ta med frukt och dricka, läxan med för 1-2
Fredag: Idrott för 2:or

Ha en trevlig helg!
Maria

torsdag 6 oktober 2011

Veckoschema v.41

Hej !
Denna veckan har alla skrivit om träden.Vi har också börjat prata om hur djuren har det när det blir höst.
Det går bättre och bättre att ta ansvar för sitt arbetsschema och bli färdig med sina saker.
Tänk på att den lilla blåa boken ska vara med när läxan lämnas på onsdag så vi kan klistra in den nya läxan. Skriv gärna en kommentar om hur det har gått så försöker vi också skriva något.
På fredag den 14/10 är det dags för vår höstvandring. Alla F-2:or ska gå till Tofta vindskydd där vi ska grilla korv och leka tillsammans. Skolan bjuder på korv men ta ändå med en liten matsäck och något att dricka. Varma kläder och bra skor.
Om någon vill hämta sitt barn vid Tofta vindskydd så får man göra det strax innan kl.12.00 annars går vi andra tillbaka till skolan kl.12.00 och åker bussen hem som vanligt.Meddela oss i förväg om ni tänker hämta ert barn.Så hoppas vi förstås på fint väder!
Ha det bra!
Monica Maria och Carolina


Tisdag Idrott
Onsdag Utedag för f-barnen. Ta med läxan till skolan.
Torsdag Barnen får ny läxa.
Fredag höstvandring